0030 697 379 6383

0030 697 695 4717

vipkavalagr@gmail.com

Greece, Kavala

VIP

Real Estate

ИСТОРИЯ

ЗАБЕЛЕЖИТЕЛНОСТИ

ПЛАЖОВЕ

ПОЛЕЗНА ИНФОРМАЦИЯ

ПОД НАЕМ

ПРОДАЖБИ

КОНТАКТИ

 

 

Забележителности

 

Крепостта на Кавала 
 
   
 
 
Първото, което трябва да посетите, е средновековната крепост, разположена на хълма в града. Укрепленията на Кавала са много добре запазени, и се виждат чудесно от крайбрежната ивица. Може да посетите и къщата на Мехмет Али (основател на династията, която управлява Египет до 1952 г., роден в Кавала), която е превърната в музей. В града се организира и един от най-големите етнически фестивали – международния фестивал Космополис. 
 
Намира се на 15-20 минути пеша над пристанището. Вход: 2 евро. Работно време: 1 април-31 октомври oт 8:30 до 21:00 часа; 1 ноември - 31 март от 8:30 до 16:00 часа
 
Уебсайт: www.castle-kavala.gr
 
 
 
Акведуктът Камарес 
  
 
 
 
 
Построен е между 1520 и 1566 г. от османския султан Сюлейман Великолепни. Намира се в стария квартал Панагия. Кавалският акведукт е колосална конструкция. Построен е на мястото на дълга стена, която изпълнявала защитна роля и била използвана като акведукт. На върха съществувало пространство, по което се разхождали стражите на града. През 15 век акведуктът бил разрушен и султанът издигнал нов, известен с името Камарес, за да снабдява града с вода. Конструкцията се състои от 60 арки с различни размери, най-голямата от които е висока 52 метра.
 
 
 
Имарет
 
 
      
Хотел Имарет  е перлата на Кавала. Това е късно османска сграда, типичен пример за ислямска архитектура. Някога построен от Мохамед Али паша , основателят на последната египетска династия. Намира се в Панагия (стария град). Първоначално е използвана като мюсюлманско училище и приют, днес изключителният архитектурен ансамбъл Имарет е един от най-луксозните бутикови хотели на Гърция, съчетавайки успешно модерния лукс с оригиналната Отоманска архитектура. Всеки апартамент или стая са богато декорирани и добре мебелирани. Елегантният интериор е допълнен с оригинални камини. Гостите могат да се насладят на традиционна хамам баня и на разпускащи масажи или да релаксират в открития басейн, или в двора.  Услугите включват бюро за екскурзии, закуска в стаята и бусче-совалка до аерогарата. Домашни любимци не се допускат. Цените започват от 300 евро.    
 
 
 
Археологическия музей
 
 
Вход: 2 евро. Работно време: вторник-петък 8:00 - 19:00 часа, уикенд 8:00 - 14:30 часа. Адрес: 17, Erythrou Stavrou St.
 
 
 
Къщата - музей на Мехмет Али 
 
 
 
 
Мехмет Али е основал династията, която управлява Египет до 1952 г. и е роден в Кавала. Къщата му е превърната в музей.
 
 
 
Музей на тютюна
 
 
Представя интересна експозиция за един от основните поминъци в Кавала - отглеждането и преработката на тютюн. Намира се на улица Konstantinou Palaiologou 4. Вход свободен. 
 
Уебсайт: www.tobaccomuseum.gr
 
 
 
Музей на восъчните фигури  
 
 
 
       
Едва ли ще повярвате, но в предградието на Кавала - Кипиа има музей на восъчните фигури по подобие на прочутия музей на мадам Тюсо в Лондон. Тук от восък са претворени фигурите на политици, киноартисти, звезди на шоу бизнеса, спортисти и др. знаменитости от Гърция и целия свят. Музеят е създаден от Теодорос Кокинос, роден в Берлин в семейството на гръцки емигранти, но израсъл в Кипия. Първата му восъчна фигура е на поп-идола Майкъл Джексън. През 2003 г. Кокинос показва своите скулптури на изложба в Солун, а през 2007 г. в Атина, за да се стигне до 2009 г., когато е последната му изложба в Кавала, предхождаща откриването на днешния музей, където са показани фигурите на много гръцки знаменитости, между които Андреас Папандреу, Константинос Караманлис и Мелина Меркури, както и на световни звезди като Мадона и Майкъл Джексън.
 
Работно време: септември-май 10:00 - 18:00 часа; юни-август 9:00 - 17:00 часа. Без почивен ден. Вход: 6 евро. Адрес: Kipia, 641 00 Eleftheroupolis.
 
 
 
Морският музей
 
 
Уебсайт: www.nmk.gr 
 
 
 
Античният театър във Филипи
 
 
 
Намира се в основата на източната стена на град Филипи и е много добре запазен. Всяко лято на него се провежда Фестивалът във Филипи с театрални и музикални изпълнения.
 
Уебсайт: www.philippifestival.gr
 

Добре дошли в VIP Real Estate

 

Ние ще ви осигурим условия с голям комфорт, докато вие се наслаждавате на почивката, която никога не сте изпитвали досега. Къщите са  идеално разположени по протежение на безкраен плаж на Егейско море, в близост до красиви зелени борови гори. Независимо дали се интересувате от изкуство, история и археология или сте любител на природата , или обичате да се гмуркате в различни региони, " VIP Real Estate" ви предлага безкрайни възможности през цялата година.

"Вчера бе мечта, а днес е реалност"

 

VIP Real Estate

 

 

 

 

VIP Real Estate 2015

Powered by Microsystem